top of page
Çapraz Tablolar
00:17

YOUTUBE KANALIMIZA GÖZ ATTINIZ MI? ARADIĞINIZ BİLGİ KANALIMIZDA OLABİLİR. TIKLAYINIZ.

Kurumsal imaj nedir? Nasıl oluşur?

Kurumsal imaj, bir işletme hakkında tüketicilerin, ürün ya da hizmetlerini ulaştırdığı müşterilerinin, toplumun, birlikte iş yaptığı diğer kuruluşların, rakiplerinin ve kitle iletişim araçlarının edinmiş oldukları izlenimler (Gülsoy, 1998) ya da bir kurumun işlevsel kalitesi sonucunda ortaya çıkan ve üyelerin, müşterilerin veya toplumun kurum hakkındaki izlenimlerinin, algılarının, bilgilerinin ve görüşlerinin birleşimi ile oluşarak bilinçaltında saklanan bir kavram (Ateş Gökçe, 2016) olarak tanımlanmaktadır.


Kurumsal imajın; kurumun itibarı, kurumun bilinirliği, kurum hakkındaki izlenim ve piyasada bulunan alternatifleri ile kurumun karşılaştırılabilirliği olmak üzere dört temel unsurdan oluştuğu bildirilmektedir. Kurumsal imaj yedi farklı boyutun kurumsal iletişim ve kimlik vasıtasıyla kurumsal imaj haline getirilmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır. Bunlar; görsel görünüm, pozitif duygular, çevre unsurları, online görünüm, çalışanların görünümü, dış iletişim, tutum ve davranışlardır (Ateş-Gökçe, 2016).


Ateş-Gökçe, Ç. (2016). Kurumsal İmaj Yönetimi – Kurumsal İmajın Çalışanlar Tarafından Algılanması – Havayolu İşletmesi Örneği (Yayınlanmamış Yüksek Lisans Tezi). Beykent Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, İstanbul.

Gülsoy, T. (1998). Reklam Terimleri ve Kavramları Sözlüğü. İstanbul: Adam Yayınları.

Comentários


bottom of page